Drupal development

Drupal website ontwikkelen

Je website is één van je belangrijkste marketing- en communicatiekanalen. Wat je met je website wilt, is afhankelijk van je doel. Je website kan een online portfolio zijn, maar ook een maatwerkproject dat precies de vragen van je klanten beantwoordt.

Wat je doel ook is, ik ontwikkel jouw website precies zoals jij hem hebben wilt. Volgens jouw wensen en geheel in lijn met je merkidentiteit.

Hoe ontwikkel ik jouw Drupal website?

Elk project is uniek en vraagt daarom om een andere aanpak. Vaak spelen ook andere wensen of eisen een rol. Zo heeft de ene klant meer behoefte aan snelheid in verband met een deadline en wil je andere klant liever eerst een "proof of concept" laten uitwerken om het idee te testen bij de doelgroep. Gelukkig kan het proces wel worden onderverdeeld in de onderstaande 5 stappen.

Kennismaking

We starten met een uitgebreide kennismaking. Ik luister naar jouw ideeën, doelen en behoeften. Samen verkennen we de mogelijkheden en bepalen we de beste aanpak voor jouw unieke project. Wees niet bang om onmogelijk lijkende vragen te stellen: voor mij is het juist een uitdaging om een eenvoudige oplossing te bedenken voor complexe vraagstukken.

Voorstel 

Na de kennismaking stel ik een gedetailleerd en transparant voorstel op, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Ik schets de omvang van het project, het tijdschema en de investering. Pas na jouw goedkeuring ga ik over tot de volgende fase; de ontwikkeling van je website.

Development/ontwikkeling

Het spannende deel van het project begint; ik ga aan de slag om jouw visie tot leven te brengen. Hierbij maak ik vaak gebruik van Drupal, maar soms ook van een ander framework als dat zich beter leent voor de gewenste oplossing. Ik ga aan de slag met de bestaande functionaliteiten van het systeem en waar nodig ontwikkel ik nieuwe modules.

Net zoals jij hecht ik waarde aan een duurzame relatie met mijn klanten. Met Drupal is de klant niet afhankelijk van de techniek van de bouwer. Er is dus geen vendor lock-in, want je project is overdraagbaar. Dat betekent dat je niet verplicht bent om klant te blijven vanwege de gekozen techniek. Er zijn meerdere bedrijven die met Drupal werken en dus jouw project kunnen onderhouden en doorontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat een klant de vrijheid heeft om over te stappen naar een andere developer of agency als daar een goede reden voor is (al zou ik dat natuurlijk erg jammer vinden!).

Tijdens het development proces hou ik je regelmatig op de hoogte, zodat je de voortgang kunt volgen en eventuele aanpassingen kunt bespreken.

Oplevering en livegang

Zodra de ontwikkeling is voltooid, voer ik uitgebreide tests uit om er zeker van te zijn dat jouw website probleemloos functioneert. Na jouw goedkeuring wordt de website officieel gelanceerd en ben je online!

Nazorg, onderhoud en doorontwikkeling

Mijn betrokkenheid eindigt niet bij de lancering van jouw website. Ook als je eenmaal online bent, blijf ik op de achtergrond aanwezig voor de nazorg en het onderhouden van je website, zoals het tijdig uitvoeren van de juiste beveiligingsupdates om problemen te voorkomen. Bovendien sta ik altijd klaar voor verdere doorontwikkeling; niet alleen om de prestaties van je website te monitoren, maar ook om je online te helpen groeien met je bedrijf.

Klaar om je online doelen te bereiken?

Back to top