Het Koninklijk Nederlands
Voor het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (ook wel KNAG) heeft Ephex de website geografie.nl ontwikkeld. De website bevat een grote hoeveelheid kennisartikelen, opiniestukken en nieuwsberichten die te maken hebben met aardrijkskunde. Kennisartikelen en opiniestukken worden uitgebracht in het tijdschrift Geografie en zijn daarna te lezen op de website. Van sommige artikelen wordt alleen het eerste deel getoond op de website. Leden kunnen inloggen om het volledige artikel te lezen.
Doelgroep van geografie.nl
De doelgroep van de website bestaat uit geografen, docenten aardrijkskunde en iedereen die zich interesseert in het vakgebied. Iedereen kan zich inschrijven voor een lidmaatschap en op deze manier toegang krijgen tot alle artikelen.
Dossiers
De website bevat verschillende dossierpagina's. Dit zijn pagina's die gaan over specifieke thema's, zoals duurzaamheid, Europese kwesties of het klimaat. Zo kan er dus een overzichtspagina worden gemaakt voor een specifiek thema.
Unieke zoekfunctie
De zoekfunctie op de website is uniek, want naast standaard filters zoals een zoekwoord, thema of categorie, is het ook mogelijk om te zoeken in een gebied. Dit kan door middel van een kleine wereldkaart die je kunt inzoomen en slepen om een gebied te markeren. Elk artikel is gekoppeld aan een gebied. Voor sommige artikelen is dat heel specfiek, zoals een wijk in een stad, terwijl andere artikelen over een heel land gaan.
Inschrijven voor een lidmaatschap
Voor bezoekers is het mogelijk om zich aan te sluiten bij het KNAG. Dit kan door middel van het lidmaatschapsformulier. Bezoekers kunnen zich online inschrijven door hun gegevens in te vullen en een betaling te doen van één cent. Dat laatste is noodzakelijk omdat het gaat om een abonnement. Met de betaling van één cent kan worden vastgesteld dat de invuller ook echt de eigenaar is van het rekeningnummer.
Aanmelden voor evenementen
Het KNAG organiseert regelmatig diverse evenementen of excursies. Het aanmeldproces had voorheen nogal wat uitdagingen. Onder andere omdat er verschillende prijzen gelden voor leden, niet-leden en studenten, maar ook omdat sommige evenementen uit meerdere rondes en sessies bestaan waaruit de bezoeker kan kiezen. Daarnaast zijn er ook sessies die meerdere rondes in beslag nemen, wat voor extra complexiteit zorgt.
Dit hebben we opgelost door de evenementen volledig instelbaar te maken voor de beheerders. Nu krijgt het KNAG alleen nog e-mailnotificaties van nieuwe aanmeldingen binnen in plaats van allerlei vragen over de aanmeldprocedure en kunnen zij aan het eind alle aanmeldingen exporteren.
Benieuwd hoe ik jou kan helpen?
Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken.